Bavette
Bavette
Gewicht: verschillend
Label: Duurzaam
Herkomst: Nederland Blonde Aquitaine
Recept: skirt steak met zeezout & Smokey Basterd’s BBQ saus
Omschrijving:
De bavette is één van de smaakvolste stukken rood vlees van het rund. Hier geld wel dat het een stugge structuur heeft. Garen kan kort en krachtig maar het belangrijkste is dat het vlees goed rust voordat je het snijd. Tevens dien je het vlees haaks op de draad te snijden. Zie ook onze instructie video. De andere bekende benaming voor dit stuk vlees wordt ook de flanksteak genoemd.
Bereiding:
Wij hebben in onze masterclasses de bavette gedaan als skirt steak op zoutsteen.
Snijd de bavette in lange repen haaks op de draad van het vlees.
Zorg dat de zoutsteen goed heet is en bak de bavette rondom goed aan op de zoutsteen, laat even rusten en besprenkel het vlees met wat grof zeezout.
Reviews
- Gepost door: Paul op 28 Oktober 2021Altijd een hit, beetje zout en peper. Meer is niet nodig!