Ananas met Hangop en tropische vruchten compote
De hangop is handig om de dag van te voren te maken:
Hangop:
2 liter volle yoghurt voor op te hangen voor 12 uur
250 ml slagroom lobbig slaan
1/2 theelepel sosa vanille
Rasp van 1/2 citroen
Sap van 1/2 citroen
Poedersuiker naar smaak
1/2 eetlepel unique binder
Als de slagroom lobbig is de binder erbij doen en even doorslaan.
Dan de uitgehangen yoghurt toevoegen en de rest van de ingrediënten.
Deze weg zetten in de koeling.
Daarna de Ananas ophangen of in een skillet in de BBQ
2 ananassen
flesje golden syrup
200 gr bruine suiker
150 ml Malibu
Schil de ananassen, maar laat de kroon intact voor de stevigheid, en hang deze op in de BBQ
doe de overige ingrediënten in een pan en kook even op.
smeer met een kwast de ananassen regelmatig in met het stroopje tot deze mooi gegaard zijn.
Tropisch fruit compote
Stukjes 5mm bij 5 mm voor al het fruit
0.5 galia meloen
0.5 ananas in blokjes
0.5 Cantaloupe meloen
4 passievruchten leeg lepelen
300 gram mango coulis
100 gram suiker
Alles in een pan en even kort koken. Daarna in een bak koud zetten.
Maak het dessert op door eerst de compote in een dessertkom te doen, daarna de hangop erop en de ananas snijden we in stukken en halen we nog even door de siroop heen. Daarna op de hangop.