Apple Jack & Rum Jalapenos
Apple Jack & Rum Jalapenos:
Snijden:
10 jalapenos
2 x knoflook teen smashed
In de pan:
120 ml appelcider azijn
120 ml water
2 eetlepel Golden Syrup
Zout
1 shot met 50% rum en 50% Jack Daniels Apple
Naast de knoflook, doe dan bovenstaande ingrediënten in een pan, als laatste de golden syrup en laat deze lepel in de pan zitten, zodat alle syrup tijdens het verwarmen eraf loopt.
Breng de pan met alle ingrediënten aan de kook en kook deze 5 minuten.
Snijd de jalapenos in plakjes niet te dun, denk aan 2-3 mm, en doe deze in de wekpot 0,5l
Doe de knoflook teen even in heet water, dan valt het velletje er bijna af.
Plet de knoflook onder je mes of een pan en snijd deze in 2 stukjes, en ook deze gaan de wekpot in.
Als de pan 5 minuten heeft gekookt, giet je dit heet in de wekpot. De jalapenos houden een lekkere bite zo.
Laat deze minimaal 7 dagen in de koelkast staan voordat je deze gaat gebruiken. Dan zitten de smaken er lekker in.