Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 11 september 2020

Bavette "Korean Style"

Bavette ( Korean Style )

 

Kimchi 

Chinese kool bladeren wassen en 30 minuten in gezout water leggen

 

130 gr Kochukaru

150 gram uien wit

200 ml Kombucha

15 tenen knoflook

86 gr gemalen gember

6 gr zout

70 ml fishsaus

30 ml oestersaus

30 ml rijstazijn

 

Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien.

De Chinese kool laten uitlekken en droog deppen. Daarna aanmengen met de kimchi pasta.

( rijptijd minimaal 2 maanden) of bestel de kimchi in onze shop!

 

Kalbi marinade voor de bavette ( ook heel lekker met Hert )

1 ui

4 bosui

150 gram tenen knoflook

2 kiwi

240 ml soy saus light

240 ml jus vers

120 ml Mirin

60 ml rode wijn

120 ml sesamolie

50 gram suiker

22 gram sesamzaad

 

Bereiding Kalbi:

Alle ingrediënten waar nodig even in grove stukken snijden, in de Magimix en doordraaien tot een gladde massa.

 

De bavette minimaal 48 uur in de kalbi laten marineren. Gewoon de marinade in een bak doen en het vlees er minimaal 48 uur inleggen.

 

BBQ op standje grillen.

Bavette grillen op hoge temperatuur en blijven moppen met de kalbi bij elke keer dat je het vlees omdraait. En om de 1-2 minuten draaien

De Bavette garen tot een kern van 48 graden en even laten rusten.

 

Bavette serveren met de Kimchi en eventueel lontong rijst

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »