Bavette "Korean Style"
Bavette ( Korean Style )
Kimchi
Chinese kool bladeren wassen en 30 minuten in gezout water leggen
130 gr Kochukaru
150 gram uien wit
200 ml Kombucha
15 tenen knoflook
86 gr gemalen gember
6 gr zout
70 ml fishsaus
30 ml oestersaus
30 ml rijstazijn
Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien.
De Chinese kool laten uitlekken en droog deppen. Daarna aanmengen met de kimchi pasta.
( rijptijd minimaal 2 maanden) of bestel de kimchi in onze shop!
Kalbi marinade voor de bavette ( ook heel lekker met Hert )
1 ui
4 bosui
150 gram tenen knoflook
2 kiwi
240 ml soy saus light
240 ml jus vers
120 ml Mirin
60 ml rode wijn
120 ml sesamolie
50 gram suiker
22 gram sesamzaad
Bereiding Kalbi:
Alle ingrediënten waar nodig even in grove stukken snijden, in de Magimix en doordraaien tot een gladde massa.
De bavette minimaal 48 uur in de kalbi laten marineren. Gewoon de marinade in een bak doen en het vlees er minimaal 48 uur inleggen.
BBQ op standje grillen.
Bavette grillen op hoge temperatuur en blijven moppen met de kalbi bij elke keer dat je het vlees omdraait. En om de 1-2 minuten draaien
De Bavette garen tot een kern van 48 graden en even laten rusten.
Bavette serveren met de Kimchi en eventueel lontong rijst