Beercan Chicken "Yankees Style"
Beercan Chicken
Als eerste de Yankee Chicken Rub
Nodig:
1 Veluwse hoender ( ongeveer 1 kilo )
Olijfolie
Bier naar keuze
Chicken Yankee Rub
60 gram citroen peper kruiden ( Verstegen )
40 gram paprika poeder
20 gram gerookte paprika poeder
20 gram zout
50 gram witte basterd suiker
20 gram bruine basterd suiker
30 gram knoflookgranulaat
20 gram uienpoeder
1 theelepel chilipoeder USA
1 eetlepel tijm
1 eetlepel vadouvan
Alle kruiden zorgvuldig afwegen en mengen met elkaar.
Verder pak je een biertje die je lekker vindt, om de kip op te laten zitten op de BBQ ( je kan natuurlijk ook de Chicken sitter gebruiken en wat beer erin gieten.)
Breng de BBQ indirect op een temperatuur van 170-180 graden graden.
Het rubben van een kip. Het is minder eenvoudig, als je het goed wilt doen.
Rub de kip tussen het vel en het vlees, doe dit door je vinger rustig tussen het vel en het vlees te stoppen. Op deze manier haal je het vel los van het vlees en kun je rustig rubben. Bestrooi ook de holtes van de kip met de kruiden rub.
Wrijf daarna de kip in met olijfolie en doe ook hier de rub op.
Drink het blikje bier voor de helft leeg en zet de kip erop of doe de helft van het biertje op de chickensitter.
De kip heeft ongeveer 50-70 minuten nodig. Controleer de kip vanaf 50 minuten even regelmatig om te zorgen dat deze niet droog wordt.