Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 19 december 2021

Bobotie van zebra

Boboti met zebra

350 ml volle melk
100 gram panko (Japans broodkruim)
2 uien

2 tenen knoflook

milde olijfolie
4 tl kerriepoeder

1 tl komijnpoeder
1 tl gedroogde oregano

1 tl kurkuma

700 gram gehakt zebra burgers

verse peper uit de molen, en zeezout naar smaak

150 gram mango chutney

2 gedroogde abrikozen, gehakt
30 gram rozijnen
sap van een halve citroen

3 tl tomatenpuree

4 laurierblaadjes

3 eieren

Gesloten grill, skillet, mengkom

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de BBQ voor op 180 graden.
  2. Schenk ongeveer 100 ml van de melk bij de panko en laat die 30 minuten weken.
  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
  2. Doe een flinke scheut olie in de skillet en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze de laatste minuut mee.
  3. Zet het vuur laag en voeg vervolgens de kerriepoeder, komijnpoeder, oregano en kurkuma toe. Meng alles even goed door elkaar en bak een minuut door.
  4. Voeg het zebragehakt toe en rul dit tot het gehakt bruin is en breng op smaak met peper en zeezout.
  5. Zet het vuur uit en voeg de mango chutney, abrikoos, rozijnen, citroensap en tomatenpuree toe.
  6. Druk de overtollige melk uit de panko en voeg dit toe aan het gehaktmengsel. Meng goed door het geheel tot de panko is opgenomen. Dit zorgt voor de binding.
  7. Druk het gehaktmengsel met de bolle kant van een lepel goed aan in de pan.
  8. Neem een mengkom en klop de eieren los. Schenk hier de rest van de melk bij en roer goed door elkaar.
  9. Schenk het eimengsel over het gehakt en verdeel de laurierblaadjes erover.
  10. Plaats de gehaktschotel voor 45 minuten op de BBQ met de deksel gesloten.

 

Mangochutney

 

1 el avocado-olie
1 gele ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
2 cm gember, geschild en geraspt
500 gram mango, in blokjes
1 rode Madame Jeanette, fijngesneden
4 el rijstazijn

 

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember hierin aan.
  2. Voeg, als de ui en knoflook glazig zijn, de mango en de Madame Jeanette toe.
  3. Breng dit alles aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  4. Maak de chutney op smaak met rijstazijn en laat afkoelen.
  5. In een glazen weckpot kun je de chutney een week bewaren in de koelkast.
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »