Bricklayer Steak met tomaten salade
Bricklayer Steak met tomaten salade
Halve gevlinderde bavette
Marinade:
4 laurierblaadjes
1 eetlepel kochakaru
1 eetlepel gerookte zoete paprika poeder
1 bol knoflook in teentjes gepel en plat geslagen
½ bos oregano alleen de blaadjes
1 theelepel gekneusde zwarte peper
150 ml olijfolie
Meng dit alles met elkaar
Guacamole:
1 kleine rode ui fijn gehakt
1 rode paprika fijngehakt
4 kleine avocados
Sap van 2 limoenen
¼ bs koriander blaadjes fijn gehakt
¼ bs blad peterselie blaadjes fijngehakt
1 fijn gehakte jalapeno
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper om op smaak te maken wanneer de guacamole klaar is ( niet op voorhand toevoegen )
Vilnder de bavette en vacumeer deze met de marinade en laat deze 2 uur trekken ( thuis zonder vacumeer machine 8 uur in de koeling laten marineren)
Dan maken we guacamole:
Pak een bekken meng hierin de rode ui en de rode paprika
Pak de avocados en snijd deze door de helf om de pit heen en draai de 2 helften van elkaar af.
Haal de avocado’s leeg met een lepel
Snij deze in stukjes en voeg toe aan de ui en paprika
Voeg limoen sap toe
Voeg koriander en peterselie toe
Jalapeno en olijfolie erbij.
Meng dit goed tot een guacamole en maak op smaak met wat peper en zout indien nodig.
Tomaten salade:
4 rijpe tomaten in parten gesneden zonder kroontje
4 bosuien fijn gesneden
1 eetlepel rode wijn azijn
2 eetlepels olijfolie
40 gram fijn gehakte blad peterselie ( alleen de blaadjes geen steeltjes )
125 ml crème fraiche
Meng de tomaten en bosui met elkaar
Voeg de rode wijn azijn toe en de olijfolie
Peterselie toevoegen en op smaak maken met peper en zout
Bak de bavette om en om in een skillet met olijfolie tot een kern van 48 graden daarna even laten rusten.
Haal de laurierblaadjes er uit weg
Na het rusten zout het vlees met wat grof zeezout en gekneusde zwarte peper
Smeer het vlees dun in met de creme fraiche
Snijd het vlees in plakjes en top het gerecht af met de guacamole en serveer de tomaten salade robuust op de serveer planken