Cheese cake van de BBQ
NEW YORK CHEESECAKE VAN DE BBQ
- 200 g Bastogne koekjes in kruimels
- 40 g boter, gesmolten
- 850 g roomkaas
- 150 g suiker
- 3 afgestreken eetlepels bloem
- geraspte schil van 1 citroen en 1 citroen uitknepen
- 1.5 vanillestokje
- 3 eieren
- 150 g volle crème fraîche
Verwarm de Green Egg voor op 130 °C indirect
Knip twee repen van ongeveer 8 cm breed uit een stuk bakpapier, bekleed daarmee de binnenkant van de opstaande rand van de taartvorm en plak ze met boter aan de rand vast. Ze moeten ongeveer 3 cm boven de rand uitsteken.
Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde bastonjekoekjes, verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan.
Klop de roomkaas 30 seconden met een handmixer of in een keukenmachine, zodat hij mooi glad wordt. Voeg vervolgens één voor één de ingrediënten toe, waarbij je telkens eventjes klopt: de suiker, de bloem, de citroenrasp, de vanille en dan één voor één de eieren en de eidooiers. Eindig met de crème fraîche, terwijl je net genoeg klopt om het er goed doorheen te mengen.
Schenk het mengsel in de vorm en zet in de bbq. Bak de cheesecake af voor 1 uur op 130 graden