Chimi-fish-churri
Chimi (Fish) Churri
Een fris pittige en kruidige saus/dip
Deze versie op de Chimichurri kan bij vlees maar is gemaakt om juist vis een hele gave smaak mee te geven.
Ingrediënten:
4 eetlepels yuzu
4 eetlepels Saké
1 bos koriander ( 70 gram )
1 bos peterselie ( 70 gram )
4 bosui
1 ui
50 gram Okinawa spinazie
2 gram Hoja Santa
100 ml olijolie
4 tenen knoflook
3 eetlepels sushi azijn
1 peper naar keuze kies je eigen pittigheid. Wij hebben deze met de Lemon Harbanero gedaan
Zeezout
Voorbereiden: Pak de keukenmachine.
Hak de kruiden met steel koriander & peterselie, de bosui, ui en spinazie in grove stukken
Doe verder op het zeezout na alle ingrediënten in de keukenmachine en draai de chimichurri niet te fijn, maar wel mooi tot een kruidenpasta.
Maak de chimichurri op smaak met zeezout.
Dit is erg lekker bij vis, wij hebben deze versie van de chimichurri al geprobeerd met zalm, tonijn, gamba’s, kreeft en schol.