Hibachi Steak
Hibachi Steak Teppanyaki
We beginnen met de marinade. Pak de blender en doe de volgende ingrediënten in de blender
120 gram gehakte bosui
240 ml soy light
80 gram verse gember gehakt en geschild
½ witte of gele ui gesnipperd
60 gram verse knoflook tenen gehakt
240 ml water
120 gram suiker
20 ml oesterdaus
120 ml mirin
120 ml verse jus dórange
120 ml appelsap
120 ml rijst azijn voor sushi
1 jalappeno peper met zaadjes gehakt
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes ( even roosteren in een pan op de bbq )
Doe de deksel op de blender en draai alles goed glad.
Laat de skirt steak minimaal 24 uur marineren in deze marinade in een bak zodat het vlees onder de marinade staat.
De steak:
1,5 kilo skirt steak
80 ml zonnebloemolie
240 gram dun gesneden bosui
240 gram gesnipperde ui
1 eetlepel boter
Snij het vlees in stukken van 8 cm lang en 1 cm dik
Daarna gaan we de steak op hoge temperatuur grillen en moppen