Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 6 november 2020

Japanse BBQ Spareribs

 

Recept Japanse Ribs:

Japanse ribs:

 

Marinade:

100 ml soyasaus low salt

100 gr Amazake (gefermenteerde rijstpasta)

1 teen knoflook geraspt

50 ml  sushi su

 

Rub:

Japanese BBQ Rub ( smokeybasterds )

 

lak:

50 gr witte miso

50 gr rode miso

50 ml mirin

50 ml sojasaus

100 ml sake

10 ml geroosterde sesamolie

50 gr Kokosbloesemsuiker

 

Verwijder het vlies aan de binnenkant van de ribs

Leg de ribs 24 uur in de marinade, bij voorkeur onder vacuüm

Haal de ribs uit de marinade en laat ze 1 uur uitlekken.

Dep de ribs droog met keukenpapier.

Bestrooi de ribs met de rub

Verwarm de smoker tot 120 graden celsius

Plaats de ribs op de smoker

Rook de ribs 2 uur

Doe alle ingrediënten van de lak in een pan en kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.

Haal de ribs van de smoker, leg de ribs met de vlees kant naar beneden op aluminiumfolie en pak ze, samen met 1/2 dl sake en 1 eetlepel roomboter in en plaats ze weer voor 2 uur op de smoker.

Haal de ribs uit het aluminiumfolie en smeer in met de lak, aan beide kanten, leg de ribs met de vleeskant naar boven weer terug op de smoker.

Smeer na een half uur nogmaals de bovenkant in met de lak.

Haal de ribs na een half uur van de smoker en lak een laatste maal af, de ribs zijn nu klaar om te eten.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »