Korean Cucumber
Korean Cucumber
1 komkommer
1.5 theelepel grof zeezout
1 eetlepel Gochugaru ( in de webshop te koop )
2 eetlepel rijstazijn
1.5 eetlepel suiker
1 eetlepel geroosterde sesam zaadjes
1 teen knoflook geperst
Snijd de komkommer in plakken van 1 cm dik
Doe deze in een bekken en doe het zeezout erop. Meng de komkommer goed met het zeezout en herhaal dit om de 10 minuten.
Laat dit 30 minuten staan.
Voeg na een half uur alle kruiden toe
aan de komkommer en meng dit goed met elkaar.
Laat dit minimaal 60 minuten trekken.
Je kan dit in een wekpot doen en ruim 7 dagen bewaren. Het is wel zo dat de bite steeds zachter wordt van de komkommer. Wij maken hem het liefst 3 uur van te voren.
Reacties
Door Geertjan Wolters, 8 juni 2020
Geweldig recept