MOJO Zalm
Zalm & Mojo
Ingrediënten Mojo Red Flavour
8 teentjes knoflook
16 tl paprika poeder
6 tl gerookte paprika poeder
8 tl komijn
20 tl olijfolie
10 tl witte wijn azijn
Bereiding
De teentjes knoflook in de Magimix fijn draaien, dan de droge kruiden meedraaien, olie toevoegen en als laatste de azijn op smaak maken met een snufje zeezout.
Gerookte zalm
Pekel voor 1 zijde:
165 gr grof zeezout
135 gr donker bruine suiker
1 zijde in 3 stukken snijden en pekelen met bovenstaand
1 bak die in elkaar (zodat je de zalm onder druk kan zetten) past, per bak 3 stukken zijdes en 1 bak dient dus als de deksel.
Zijdes bedekken met pekel en de volgende bak erop
Op de lege bak 5 kilo plaatsen bv 5 pakken zuivel of zo
12 uur onder druk laten staan
Daarna eruit halen en afgieten
Dan weer 12 uur laten onder druk laten staan
Schoon spoelen en in de lucht drogen voor 1 uur op een snijplank in de keuken
Portioneren op formaat jouw grootste zak vacuümzak
Op rekjes leggen in de BBQ/smoker en 4 uur roken maximaal 28 graden
Snij de gerookte zalm in grote stukken en smeer deze in met de Mojo. Zet de BBQ/smoker aan op 80 graden en verwarm de zalm. De combi van zalm, rook en Mojo is geniaal.
Heb je geen zin om de zalm te roken, wij hebben ook het gerecht in de webwinkel onder Smokey’s Home Made staan zodat je dit zo kunt bestellen.