Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Event, bruiloft of workshop op maat? Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 31 augustus 2020

Python van de BBQ met ananas en chorizo

BBQ Snack van Python

 

Sla Taco met python en salsa van ananas

 

Als eerste maken we de salsa:

500 gram ananas in fijne blokjes gesneden 0.5 bij 0.5 cm

1 jalapeno peper fijngehakt ( met of zonder zaadjes naar eigen pittigheid )

30 gram Chorizo

1 eetlepel bruine suiker

1 sjalot fijn gesneden

1 pakje van 6 stuks cogollos sla ( baby gem’s)

1 passievrucht

1 limoen

 

Kruiden:

Zout

Soja light

 

De sjalotten even aanfruiten in de skillet. Daarna de peper en de chorizo toevoegen.

De ananas toevoegen, de passievrucht en dan de eetlepel bruine suiker.

Dit even aanbakken en laten pruttelen tot de ananas wat zachter geworden is.

Zet de pan aan de kant en laat op de werkbank even afkoelen. Niet koud zetten.

 

De Python:

 

Haal als eerste de vlies van de python af. Daarna maak geruite inkepingen in het vlees zonder deze door te snijden.

Marineer de python in de soja light en limoen voor 30 minuten

 

Gril de python om en om voor 1 -1,5 min per kant.

 

Snijd de python in dunne slices en in stukjes voor op de taco. Dat is lekkerder omdat je dan het echt als snackje eet ipv dat je nog door het vlees moet happen.

 

Opmaak:

Leg de blaadjes cogollos neer, vul deze met de chutney en doe de Python erop. Geniaal van smaak zeker ook de chutney…….

Reacties

  • Door Onno Pel, 31 augustus 2020

    Op moment mag Python niet geïmporteerd worden.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »