Python van de BBQ met ananas en chorizo
BBQ Snack van Python
Sla Taco met python en salsa van ananas
Als eerste maken we de salsa:
500 gram ananas in fijne blokjes gesneden 0.5 bij 0.5 cm
1 jalapeno peper fijngehakt ( met of zonder zaadjes naar eigen pittigheid )
30 gram Chorizo
1 eetlepel bruine suiker
1 sjalot fijn gesneden
1 pakje van 6 stuks cogollos sla ( baby gem’s)
1 passievrucht
1 limoen
Kruiden:
Zout
Soja light
De sjalotten even aanfruiten in de skillet. Daarna de peper en de chorizo toevoegen.
De ananas toevoegen, de passievrucht en dan de eetlepel bruine suiker.
Dit even aanbakken en laten pruttelen tot de ananas wat zachter geworden is.
Zet de pan aan de kant en laat op de werkbank even afkoelen. Niet koud zetten.
De Python:
Haal als eerste de vlies van de python af. Daarna maak geruite inkepingen in het vlees zonder deze door te snijden.
Marineer de python in de soja light en limoen voor 30 minuten
Gril de python om en om voor 1 -1,5 min per kant.
Snijd de python in dunne slices en in stukjes voor op de taco. Dat is lekkerder omdat je dan het echt als snackje eet ipv dat je nog door het vlees moet happen.
Opmaak:
Leg de blaadjes cogollos neer, vul deze met de chutney en doe de Python erop. Geniaal van smaak zeker ook de chutney…….
Reacties
Door Onno Pel, 31 augustus 2020
Op moment mag Python niet geïmporteerd worden.