Speenvarken racks met rode chimichurri
Speenvarken racks
Marinade:
4 tenen knoflook
4 ansjovis
Halve bos peterselie blaadjes gehakt
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepel rode wijn azijn
2 eetlepel olijfolie
Blaadjes 10 takjes tijm fijn gehakt
Blaadjes 6 takjes rozemarijn fijngehakt
½ theelepel kochakaru
Deze garen we reverse sear
Green Egg indirect op 110 graden
En halen een kern van 58 graden
Daarna grillen we rack af tot 62 graden en serveren deze met de Rode Chimichurrie
Rode Chimmichurri:
2 rode paprika
7 tenen knoflook
1 ½ theelepel kochakaru
1 ½ theelepel Chipottle flakes
1/4 bos koriander
½ bos bieslook
Hand vol peterselie blaadjes
120 gram Italiaanse tomaat uit blik
1 eetlepel verse fijngehakte oregano blaadjes
60 ml rode wijn azijn
80 ml olijfolie
Zout en zwarte peper
Rooster de paprika zwart tussen de kolen en haal het vel eraf
Snijd fijn:
Paprika
Knoflook
Koriander
Tomaat uit blik
Meng met elkaar en voeg alle kruiden, olie en azijn toe.
Kijk even naar de dikte van de Chimmichurri. Eventueel wat olijfolie en azijn toevoegen voor de juiste dikte te bereiken. De grote van de tomaat kan nog weleens verschillen
Even lekker de smaken in late trekken.