Chuck-Eye
Chuck-Eye Blonde Aquitaine
Gewicht: verschillend
Label: Duurzaam
Herkomst: Nederland Blonde Aquitaine
Recept: opgebonden en in zijn geheel gegaard
Omschrijving:
De chuck-eye is een onbekender stuk vlees van het rund, het is heel betaalbaar en ontzettend lekker door de mooie vet dooraderingvan het vlees. De bbq ‘ers die het wel kennen gebruiken dit stuk graag voor de low en slow garing tot je het weg slurpt, maar ook als je dit bereid als roodvlees medium rare is het echt een feestje op de BBQ en gegarandeerd dat je er jouw gasten mee verrast.
Bereiding:
In vele recepten wordt het gebruikt als product om te stoven maar wij doen het ook anders. Pit master Perry legt uit: Caveman style: we snijden dikke plakken 2,5 cm dik.
De kolen moeten goed rood en schoon geschud worden zodat ze goed as vrij zijn. Leg de stukken chuck-eye op de kolen en zorg dat er voldoende kolen vrij blijven om ze na het keren terug te leggen op hete kolen en niet dezelfde plek als waar ze lagen. Garingstijd is 4 minuten per kant. Dan de stukken inpakken in slagerspapier