Gochugaru
Wat is het?
Gochugaru zijn gemalen, (zon)gedroogde, rode pepers, maar niet helemaal fijngemalen, het zijn nog kleine stipjes. Milder dan gangbare chilipoeders, maar in tegenstelling tot wat er op het door de importeur opgeplakte stickertje staat absoluut niet gemaakt van paprika.
Hoe te gebruiken?
Dit is het basisingrediënt voor Kimchi, de Koreaanse manier om groenten (met name Chinese kool) in te maken. Maar verder kun je dit poeder natuurlijk ook gewoon gebruiken zoals je andere chilipoeders of chili flakes zou gebruiken. Koel en droog lang te bewaren.
Gochugaru Red Chili flakes
De Koreaanse keuken staat bekend om zijn vurige gerechten. De pittige smaak komt grotendeels neer op één belangrijk ingrediënt: Gochugaru (rode chili vlokken). Gochugaru wordt gemaakt van zongedroogde chilipepers die vervolgens tot vlokken worden gemalen. Gochugaru Red chili, een essentieel en onmisbaar ingrediënt in authentieke Koreaanse gerechten.