Longhaas
Hangar steak / longhaas Blonde Aquitaine
Gewicht: per kilo
Label: Duurzaam
Herkomst: Nederland Blonde Aquitaine
Recept: Smoker en grill met BBQ rub
Omschrijving:
De longhaas is een ontzettend smaakvol stuk rundvlees, het is een echte werkspier en dat proef je in de smaak. De longhaas noemen wij in de BBQ wereld de Hangar steak en is zeker aan te raden met onze BBQ rub.
Bereiding:
Rub het vlees in onze BBQ rub en laat 24 uur intrekken.
Haal het vlees ruim van te voren uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Zet een bbq op grill temperatuur en grill de longhazen even aan. Hierdoor komen de smaken in van de kruiden in de rub nog meer vrij. Zorg dat he regelmatig keert zodat de kruiden niet verbranden.
Leg ze daarna op de smoker op 130 graden en zet de kerntemperatuur op 50 graden. Pak de longhazen in met slagers papier, zout en roomboter en daarna in folie en laat even 15 minuten rusten.