Kippendijen vlees ( per kilo )
Kippendijen
Gewicht: per kilo
Label: Duurzaam
Herkomst: Nederland
Recept: Japanse Rib saus
Omschrijving:
Onze Veluwse hoenders zijn duurzame kippen, alleen geeft het woord kip geen eer aan het product wat wij voor jullie hebben. Deze kippen leven een natuurlijk leven, hierdoor een lekkere smaak en geen waterbommen in de pan.
Onze voorkeur gaat uit naar het dijen vlees ipv de kipfilet, de dijen zijn smaakvoller doordat er meer vet aan zit en daarom vinden wij ze veel lekkerder, maar je kan dit natuurlijk ook doen met de hoenderfilet.
Bereiding:
Snijd de dijen in grove stukken, niet te fijn want we willen graag rosé ipv doorgebakken, ongeveer stukken van 3 bij 3 cm.
Marineer de dijen in onze Japanze rib saus en laat deze minimaal 48 uur marineren.
Rijg de stukken aan een metalen spies en gaar de dijen rose tot 65 graden en laat ze even rusten.
Serveer met wat extra japanse ribsaus