Hele Ossenhaas (niet schoon)
Ossenhaas Holstein-Frieslan
Gewicht: per stuk a ongeveer 2 kg
Label: Duurzaam
Herkomst: Nederland Holstein-Frieslan
Recept: www.smokeybasterds.nl
Omschrijving
De ossenhaas staat ook bekend als het stuk waar men de tournedos en de Chateau Briand van snijdt.
Het vlees is ontzettend mals en zacht van structuur en heel zacht van smaak. De reden dat wij hiervoor kiezen om de ossenhaas ook te bereiden zodat de smaak niet kwijt raakt in het gerecht.
Bereiding:
De ossenhaas kan niet zonder voorwerk in 1 keer. De reden hiervoor is dat de dikte overal anders is dus ook de tijd van garing.
Wij bereiden de kop en de centercut als 2 losse delen. De afsnijdsels zijn goed geschikt voor een spiesje die je tussendoor even kan snacken.
Ook kun je van het centercut de tournedos snijden.
Grill de stukken aan en gaar ze indirect tot 48 graden en laat ze 10 minuten rusten. Lekker genieten met wat peper en zout en wellicht Smokey Bearnaise saus ( recept zie www.smokeybasterds.nl )