Picanha staartstuk Blonde Aquitaine
Picanha / staartstuk Blonde Aquitaine
Gewicht: verschillend
Label: duurzaam
Herkomst: Nederland Blonde Aquitaine
Recept:
Omschrijving
Het vlees is erg smaakvol en heel populair in de Argentijnse en de Zuid Amerikaanse BBQ keukens.
Door de ligging in het rund is het ontzettend goed van structuur en heel smaak vol. Het vergt een juiste bereiding maar je geniet van een hele intense smaak. In Nederland zie je het vlees niet in de supermarkt ( behalve als beleg “rosbief”)
Bereiding:
Breng het vlees op smaak met onze BBQ rub of met peper en zeezout en gril het stuk goed aan op de BBQ. Zorg dat je de tijd neemt voor dit stuk vlees, het is smaakvol maar als je het te snel doet kan het ook stug van structuur zijn. Wij kiezen er dan ook voor om de BBQ op 130 graden te zetten en het vlees tot een kern van 50 graden te laten komen. Haal het vlees van de BBQ en pak het in met roomboter en wat zeezout met slagerspapier en folie. Laat het nog even 15 minuten rusten voordat je het gaat snijden.