Rib-Eye Holstein-Friesian
Rib-Eye
Gewicht: verschillend
Hertkomst: Nederland Holstein-Frieslan
Label Duurzaam
Recept: Santa Maria Grill met Hog Butter
Omschrijving:
Is een stuk vlees met een zachte structuur, herkenbaar door de vet dooradering en dat maakt et zo lekker want veel vet is veel smaak! Het heeft onze voorkeur het stuk in 1 keer te garen en goed te laten rusten voordat het aangesneden wordt.
Het is ontzettend smaakvol en gemakkelijk te bereiden.
Bereiding:
Gaar het stuks Rib – eye in 1 keer en in 1 stuks, veel minder intensief en veel gemakkelijker de juiste garing te bereiken en de kwaliteit te bewaren.
Breng het stuk op smaak met peper en zout en grill de rib-eye goed aan en gaar deze op een indirecte bbq op 160 graden tot een kern van 50 graden. Pak het daarna in met roomboter en zeezout in slagersfolie en aluminium folie en laat deze nog even een 15 tot 20 minuten rusten voordat je het vlees aansnijd.