Runderlende - entrecôte
Entrecote Holstein-Frieslan
Gewicht: verschillend
Label: Duurzaam
Herkomst: Nederland Holstein-Frieslan
Recept: www.smokeybasterds.nl
Omschrijving
Ook wel de lende genoemd, uit de Franse keuken herkenbaar door het chique vetrandje. Wij maken de lende eigenlijk niet schoon en garen deze zonder kap maar met de ketting en het vet. Hierdoor wordt de smaak nog intenser.
Bereiding:
De lende of de entrecote is een mooi product en vooral een allemans vriend. Fijne structuur en een goede smaak. Wij bereiden de lende graag in 1 stuk en laten alles aan de entrecote zitten, op deze manier geeft het vet nog meer smaak aan het vlees. Breng het vlees goed op smaak met peper en grof zeezout en grill deze even goed aan op de bbq. Gaar het stuk indirect op 160 graden met een kern van 50 graden, haal het vlees van de bbq en pak het in met slagerspapier en folie en laat nog even 15-20 minuten rusten.